Zaterdag 12 Oktober Dag van de toegankelijkheid 10.00 - 17.00 uur TXL Sporthal

Gepubliceerd op: 09 oktober 2024

Zaterdag 12 oktober: Dag van de Toegankelijkheid. Kom je ook?

Wil jij weleens ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel of om zonder zicht lopend een onbekend parcours af te leggen? Of ben je beperkt en wil je weten welke sporten je kunt doen? Kom dan langs in TXL Sporthal tussen 10.00 en 17.00 uur. Ontdek dat sport ook toegankelijk is met een beperking!

Tijdens deze dag komen verschillende sporten onder de aandacht waaronder een clinic zitvolleybal onder leiding van oud Texelaar Wouter Bakker. Verder is het mogelijk om in een rolstoel te stappen en een balletje te slaan tijdens een demonstratie dynamic-rolstoeltennis.

De dag start met een presentatie van oud rolstoeldanslerares Gerrie van Dijk die verschillende Europees en Wereldkampioenen rolstoeldans onder haar hoede heeft gehad. Ze zal samen met het danspaar Carla Meijer en Matt Kranenburg vervolgens een clinic rolstoeldansen geven waar eventueel kan worden ervaren hoe het is te dansen met iemand in een rolstoel. Tijdens deze demonstratie zullen verschillende dansen uit de Latin en Ballroom stijl worden gedemonstreerd. Dus voetjes van de vloer en laat je inspireren tijdens deze heerlijke ochtend.

De gehele dag staat Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) tot jullie beschikking om eventuele vragen over toegankelijkheid en leven met een beperking te kunnen beantwoorden.

Programma:

10.00 uur                       Opening door wethouder van sport Remko van der Belt

10.30 – 11.00 uur          Presentatie rolstoeldansen van Gerrie van Dijk oud trainer Europees en                                                    Wereldkampioenen rolstoeldansen

11.15 – 12.00 uur          Rolstoeldansen (clinic) met danspaar Carla Meijer / Matt Kranenburg

12.15 – 12.45 uur         Lezing Wouter Bakker over Invictus Games en zitvolleybal

12.45 – 13.30 uur         Pauze

13.30 – 14.15 uur         Zitvolleybal (clinic) met Wouter Bakker

14.00 – 14.30 uur         Lezing Judith Sanders over rolstoeltennis

14.45 – 15.30 uur         Rolstoeltennis/dynamic tennis (clinic) met Judith Sanders

15.45 – 16.30 uur         Lezing Arco de Graaf, wheeleratleet en oud-deelnemer Paralympics

Doorlopend:                Rolstoelparcours en blinden-/slechtziendenparcours

Gratis toegang en deelname aan de clinics